Wie zijn wij?
Wij zijn Wendy Haas en Marloes de Jong, beide gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en werkzaam geweest op een afdeling voor hoogbegaafden in verschillende scholen (Leonardo-afdeling). Sinds 2012 bieden we vanuit onze praktijk begeleiding aan onze doelgroep in groepsverband (ontdekklas) en individueel.
We hebben gemerkt dat er een enorm grote behoefte is aan advies en begeleiding voor onze doelgroep, ook als er op school al een passend aanbod is voor kinderen. Vanuit onze praktijk zijn wij in staat de thuissituatie mee te nemen in het proces; ouders, opvoeders en professionals te betrekken bij de begeleiding.
Wendy Haas woont met haar twee dochters in Millingen aan de Rijn. Na de PABO heeft ze gezinspedagogiek gestudeerd aan de Universiteit in Nijmegen en de opleiding tot Intern Begeleider gevolgd. Ze is jarenlang in die functie werkzaam geweest, naast haar rol als specialist hoogbegaafdheid. Wendy is een gecertificeerde facilitator om Peers4Parents bijeenkomsten te begeleiden. De training die zij gevolgd heeft is geïnspireerd op de werkwijze van de SENG Model Parent Groups (SMPG).
Marloes de Jong woont in Nijmegen en heeft twee uitwonende dochters. Ze studeerde geneeskunde en rondde daarin de doctoraalfase af. Daarna koos ze een nieuw pad, werd leerkracht in het speciaal basisonderwijs en volgde de HBO-opleiding voor psychosynthese. Hierna opende zij een praktijk van waaruit zij o.a. kinderen en jongeren coachte en ouders over opvoedingskwesties adviseerde. Sinds 2008 is zij gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.
Medewerkers
Anieke Pouwels woont met haar 4 kinderen en vriend in Malden. Jarenlang heeft zij in het onderwijs en speciaal onderwijs ( cluster 4) gewerkt als groepsleerkracht. De sociaal- emotionele ontwikkeling en het welbevinden van kinderen trok het meest haar aandacht en interesse. Daarom volgde zij ook een opleiding tot kindercounselor. Wat zij belangrijk vindt, is het zien en horen van kinderen en ouders en het kijken achter gedrag. Welke behoefte schuilt daarachter? Als moeder van hoogbegaafde kinderen weet zij hoe intens en bijzonder de begeleiding, opvoeding en de zoektocht hierin kan zijn. Zij denkt en voelt graag mee in dit proces en biedt hier graag ondersteuning in.
Amy Reuterink woont in Nijmegen-Oost samen met haar vriend en kat. Ze is geregistreerd orthopedagoog. Zij heeft de ALPO gedaan: dit is een combinatiestudie van de Pabo aan de Han en pedagogische wetenschappen aan de Radboud universiteit. Dit maakt dat ze ook bevoegd is om les te geven, wat een van haar passies is. Ze is gespecialiseerd in angst- en stemmingsstoornissen, speciale leerbehoeften en gedragsproblematiek. Daarnaast heeft ze haar specialisatie in hoogbegaafdheid behaald.
Lotte Kobossen woont samen met haar twee katten in Nijmegen. Ze is afgestudeerd als psycholoog en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in hoogbegaafdheid (in het onderwijs) en alles hieromheen. Lotte werkt graag zonder regeltjes en standaarden; niemand is immers hetzelfde. Het is voor haar belangrijk dat de ander zich gezien en gehoord voelt en dat er een basis van vertrouwen is. Lotte werkt graag samen met het systeem om het kind heen, om zo veel mogelijk te kunnen aansluiten en ondersteunen.
Sabine Kuijpers woont in de omgeving van Nijmegen en heeft drie dubbel bijzondere kinderen: Hoogbegaafd, met autistische trekken en leerproblemen. Ze studeerde bedrijfseconomie, maar heeft zich in de loop der jaren omgeschoold tot autisme- en hoogbegaafdheidsdeskundige (bij o.a. Geef me de Vijf, Fontys Hogeschool Eindhoven (Practitioner Autisme) en Radboud Universiteit Nijmegen (RITHA, voorheen ECHA). Sabine geeft kinderen o.a. begeleiding op het gebied van leren leren en weer gemotiveerd raken.
Job van der Meer heeft een volwassen zoon en dochter en woont met zijn partner in de Ooijpolder. Hij studeerde creatieve therapie aan de HAN, liep stage in het speciaal onderwijs op een cluster 4-school en werkte jarenlang als pedagogisch medewerker in de jeugdzorg op verschillende behandelgroepen van Entrea. Job werkt ook in de journalistiek en is kunstenaar. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe intens hoogbegaafdheid het dagelijks functioneren kan beïnvloeden en hoe belangrijk goede talentbegeleiding al op jonge leeftijd is.
Wendie van Uuden woont samen met haar man en twee kinderen in Arnhem-Schuytgraaf. Zij studeerde aan de Pabo en heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht. Zij heeft een nieuwe weg ingeslagen door kinderen te gaan coachen met de eigenschap hoogsensitiviteit. Zij heeft verschillende opleidingen gevolgd rondom het coachen van kinderen op hun welbevinden, traumabehandeling – IEMT Practioner en systemisch werken.
Lydia van Voorthuizen woont met haar man in Arnhem. Hun drie kinderen, waarmee ze een ontdekkingstocht in de opvoeding met hoogbegaafdheid hebben gemaakt, zijn volwassen. Vanuit een achtergrond in de zorg heeft ze ruim tien jaar geleden een overstap gemaakt naar de opleiding HBO pedagogiek. Ze is daarna als zelfstandig pedagoog (GezinZijn) met aandachtsgebied hoogbegaafdheid, gaan werken onder de paraplu van Het Torenkamertje in Wageningen. Ze begeleidt ouders in de opvoeding, coacht kinderen/tieners, geeft oudercursussen/workshops, etc. Ook heeft ze jaren plusgroepen begeleid op een basisschool. Ze is gestart met de RITHA (Radboud International Training on High Ability) en wil haar ervaring uitbreiden door stage te lopen bij Hoogvliegers & Diepdenkers.
Angelique Driessen heeft vier (volwassen) dochters en woont met haar partner in Heilig Landstichting. Eerst was ze werkzaam als bouwkundige, vervolgens als natuurgids en tenslotte als Montessori leerkracht. Inmiddels heeft ze de master Educational Needs afgerond en is daarmee specialist begaafdheid. Ze geeft les in de onderbouw, begeleidt (hoog)begaafde leerlingen en coacht collega’s in het signaleren en omgaan met deze doelgroep.
Imke van den Bogaard is 24 jaar oud en woont samen met haar vriend in Wijchen. Ze volgt de opleiding pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar ze opgeleid wordt tot orthopedagoog. Naast haar opleiding, werkt zij als verpleegkundige op de afdeling verloskunde in het Radboud UMC. Imke komt op de woensdagochtend bij ons ondersteunen in de Ontdekklas. Op deze manier kan zij praktijkervaring op doen en meer leren over hoogbegaafdheid en sensitiviteit. Imke vindt het belangrijk dat kinderen al op een jongere leeftijd om leren gaan met deze prachtige eigenschappen en kenmerken. Met haar ervaring als hoogsensitief persoon wil ze graag een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen.
Sofie Gijsberts woont in Nijmegen samen met haar vriend en haar kat. Aan de Radboud Universiteit volgt ze de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Dit jaar komt ze assisteren in de Ontdekklas van Hoogvliegers en Diepdenkers om kennis in de praktijk op te doen. Vanuit grote interesse in bewustzijn en hoogsensitiviteit is ze enthousiast om kinderen en jongeren te helpen in hun (zelf)ontwikkeling. Ze vindt het belangrijk om leerlingen uitdagingen aan te bieden en ze te helpen vertrouwen op zichzelf.
Hoogvliegers en Diepdenkers biedt begeleiding op het gebied van hoogbegaafdheid in de regio Arnhem/Nijmegen e.o.
Hoogvliegers & Diepdenkers
Praktijkadres
De Lindenberg
Ridderstraat 17
6511 TM Nijmegen
Postadres
Ooysedijk 63
6522 KV Nijmegen
KVK 54571065